más szemével

 2009.09.24. 14:36

Végighallgattam ma egy srácot, aki hasonló párkapcsolatban él, mint mi éltünk eddig: azaz a lány dohányzik, ő meg nem, sőt! kifejezett sportemberről van szó, pörög, megy, ja és még alkoholt sem iszik.

Szóval végighallgattam - mintha csak az én párom gondolatait hallottam volna - a panaszkodását arról, hogy a lány dohányzik, és szarik rá, hogy őt zavarja, és munkából hazajövet még elszív egy utolsó szál cigit és amikor hazaér, akkor csodálkozik, hogy ő konkrétan undorodik a szájának az ízétől a szagától, és ezáltal (szerintem) a lényétől. Mindemellett felháborítónak tartja, hogy totálisan nincs tekintettel az ő igényeire, vágyaira, és hogy ennyire nem foglalkozik azzal, amit ő érez, szeretne, pedig aztán hangot ad neki! ... szar volt... utólag is lelkiismeretfurdalásom van. 

Pedig! drága nem dohányos párjaink! Ti tudtátok ám, hogy mi dohányzunk! És így ennek ellenére, vagy ezzel együtt választottatok minket! Persze tudom, az ember mindig reménykedik, hogy majd a másik megváltozik, és a kedvéért eldodbja az utolsó szál cigit is... és lám megtörtént. Előbb utóbb megtörténik. vagy nem.

Más: a budapestiek bizonyára hozzászoktak, hogy a belvárosban lassan minden piros lámpánál álldogál, sétál, tántorog, táncol, dűlöngél egy rossz vagy még rosszabb arcú ember, aki egy neylonba csomagolt újságot szorongat, és fedélnélkül felkiáltással kéreget. Szerintem mindenkiben vegyes érzéseket váltanak ki, te autóban ülsz, ő meg kint álldogál, neki mocskos a ruhája, te reggel megint tisztát vettél, neked van munkád neki nincs... szóval enyhe lelkiismeretfurdalás a társadalom elferdülése miatt, viszont ott van a becsapás érzése is. Biztos magának gyűjtöget? nem adja le a sarkon valami mocskos, kutyalánccal a nyakában üldőgélő bűnözőnek? biztos jót teszek azzal, ha adok, nem inkább rosszat? nem egyszerű kérdés... Bár most olyat láttam, ami szerintem elég egyszerű volt: pasi egyik kezében az újság, másik kezében a cigi és így sétál az autók között. Kevés hiányzott hozzá, hogy jól megmondjam neki a magamét! Egyrészt a doboz cigi helyett vegyen magának kaját, másrészt ne dohányozzon miközben éppen "dolgozik", harmadrészt, ne fújja az arcomba a füstöt, mert ezzel aztán főképp elveszi a kedvem attól, hogy egy fillért is adjak neki, és ráadásul a többi, lehet, hogy pont valós fedélnélküli esélyét is rontja, úgyhogy az ő helyükben kővel kéne megdobálni és nagyon messzire elhajtani az ilyen dromedárt.

uff.

 

 

Címkék: cigi leszokás nélkül dohányzó fedél dohányos

A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoszalcigi.blog.hu/api/trackback/id/tr781404149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása