az ötödik

 2009.09.18. 18:06

... majdnem a Hetedik :) de azért az ötödik elem is ott van a topon! hiszen ez azt jelenti, hogy egy teljes munkahetet végigcsináltam egyetlen szál cigi nélkül!!!

Ezt csak az értheti, aki dohányzik, vagy dohányzott valaha... vagy függött valamitől - igazából a függés maga számít. Nem is hiszem, hogy a nikotin hiányzik a leginkább. Szerintem a legtöbb embernek a rituálé, a mozdulat, a közösséghez tartozás: mert ismerjük el, a dohányosok társasága az olyan, mint egy klub. Akikhez tartozni jó. Nem ők hívnak meg, hogy tartozz hozzájuk, hanem Te választod, hogy igen, tag akarsz lenni. Végülis dohányozni egyébként jó... a legtöbb dohányos szeret rágyújtani

- előveszed a cigit, hozzá egy öngyújtó, rituálisan a szádba helyezed (enyhén fallikus szimbólum), aztán öngyújtó katt, szívsz egy nagyot, felparázslik és szipka, szipka mély levegő és lent is van. Aztán kint! Mennyire megnyugató.

Ha előtte felhúztad magad, de úgy, hogy az ajtón is szappanozott fejjel tudtál kimenni, és a cigit is csak másodszorra sikerült meggyújtani: 

- Azonnal lehiggadsz, mintha egy tized másodperc alatt kitisztult volna a fejed, érzed, hogy a roppanásig feszült idegeid szépen kilazulnak, a fejedben a dobolás egyre lassabb ütemű, és kezdenek áramlani a korábban bedugult gondolatok: mégsem reménytelen a helyzet! hiszen ez csak egy piti ügy! nem is kell idegeskedni! seccpecc megoldom. 

És tényleg! szerintem a dohányzás bizonyos helyzetekben kvázi alfa állapothoz hasonló frekvenciára állítja az agyat.  - persze erre egyelőre semmilyen alátámasztást nem találtam a neten.. sőt :)

Sebaj!

Egy oldal, a leszokás meggyőzésről:

http://www.cigimentes.hu/meggyoz.php

 

Címkék: dohányzás leszokás meggyőzés rágyújt cigimentes

A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoszalcigi.blog.hu/api/trackback/id/tr511391153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása